ДГ №7 Снежанка
град Търговище

Европейски ден на спорта 2023 г.

За девета поредна година ДГ №7 „Снежанка“ се включва в инициативата Европейски ден на спорта в училище, която се отбелязва в България и в Европа в последния петък на месец септември. Това е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред децата и учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт. Денят на спорта в училище е част от дългогодишната програма на BG Бъди Активен “Раздвижваме България”. Наш специален гост тази година беше г-н Иван Иванов – треньор по футбол във ФК „Светкавица“ юноши-старша възраст и преподавател по ФВС. Заедно с него в инициативата се включиха и бивши възпитаници и футболисти от ФК „Светкавица“.
Водещ на събитието беше г-жа Д. Райкова, директор на ДГ „Снежанка“, а инструктори - старши учител Ирена Бориславова и учител Станислава Стойкова. Всяка година сдружение BG Бъди активен добавя допълнителна стойност на кампанията чрез задаване на допълнителни теми за ангажиране на децата. И тази година специалната тема е Спортни събития #БезОтпадъци. Заедно с нас предизвикателството приеха: г-жа И. Атанасова – ст. експерт по ПУО в Община Търговище, г-жа Люба Колева – ст. експерт за обучението в начален етап в РУО, г-жа Олга Тодорова – ст. експерт в дирекция „Обществено здраве“ в РЗИ, г-жа Р. Атанасова – ИД директор на ДГ №5 „Червената шапчица“. Спортното събитие започна с гимнастика за разгряване, продължи със зумба, подвижни, щафетни и музикално-подвижни игри, футбол, баскетбол и завърши с общо хоро. За положеното от децата старание г-жа Райкова подари на всички групи тротинетки.
Благодарим на всички участници, че заедно дадохме възможност на децата да опитат нови активни занимания и спортове, за да намерят движението, което да им доставя удоволствие и им помага да растат здрави и силни!