ДГ №7 Снежанка
град Търговище

"Да сме здрави, силни и шастливи!"

За седма поредна година с много движение, настроение и забавление ДГ №7 „Снежанка“ се включи в Европейския ден на спорта, координиран от сдружение „BG Бъди активен“, част от националната кампания NowWeMOVE. Денят е посветен на насърчаването на физическата активност, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност, за да се повиши усещането за „принадлежност“ към детската градина.
Под ръководството на г-жа И. Бориславова, г-жа Н. Георгиева и г-жа Н. Хасанова 120 деца от всички възрастови групи и целият екип на детското заведение се включиха в различни физически активности: танцуваха зумба и „патешки танц“, участваха в различни игри: ,,Пареща топка, „Топка в тунел“, „Пренеси топката с коремче, „Кенгуру над глава", "Следвай стъпките", "Зиг-заг пъстри топки“, В обръча скочи и ринга постави, Не изпускай обръча, „Къщичка за Мечо“.
Инициативата завърши с приветствия и благодарности от г-жа Райкова към всички участници и по традиция се изви кръшно право хоро. Всички групи получиха за награда топки и балансиращи таралежи.
Хранете се здравословно, грижете се за опазването на природата и БЪДЕТЕ АКТИВНИ!